Maatschappij - Verantwoordelijk én betrokken

Omgevingsbewust

TBI-ondernemingen spannen zich in om overlast door werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken voor de directe omgeving. We willen worden gezien als een ‘goede buur’ die aanspreekbaar, transparant en proactief is.

Bewuste bouwers

Sinds enkele jaren is TBI deelnemer van de Bewuste Bouwers. Bouwplaatsen die de Bewuste Bouwers Gedragscode naleven hebben (bovenwettelijke) aandacht voor omgevingsmanagement, veiligheid en netheid van de bouwplaats. In 2016 zijn 57 nieuwe bouwplaatsen aangemeld bij Bewuste Bouwers. Het totaal aantal (lopende) Bewuste Bouwers-projecten kwam daarmee uit op 100 in 2016. Alle audits zijn met succes doorlopen. Een combinatieproject van TBI Infra werd in 2016 als allereerste succesvol geaudit volgens de nieuwe Gedragscode van Bewuste Bouwers. In 2017 zullen we het aantal audits op onze bouwplaatsen verhogen, om ook vooral op onze kleinere bouwprojecten continue aandacht te vragen voor omgevingsmanagement en dit verder te verbeteren.

Klachtenmanagement

Onze klachtenmanagementsystemen zijn decentraal belegd. De systemen van vrijwel alle TBI-ondernemingen voldoen aan de eisen van ISO 9001. De registraties vinden decentraal plaats en zijn afgestemd op de specifieke bedrijfsactiviteiten. Er kunnen daarom geen geconsolideerde cijfers worden gerapporteerd.

Op projectniveau vormt het (projectspecifieke) kwaliteitsplan de basis voor de wijze waarop wordt omgegaan met klachten. Omdat TBI-ondernemingen in toenemende mate integraal met elkaar samenwerken, hebben we een uniform format voor een kwaliteitsplan opgesteld.

Kijken op de bouwplaats

Ook in 2016 hebben we weer veel bouwplaatsen opengesteld voor publiek tijdens de Dag van de Bouw. Dit jaarlijks terugkerend initiatief van Bouwend Nederland geeft geïnteresseerden de mogelijkheid om bij bouwprojecten een kijkje achter de schermen te nemen. Het evenement trekt elk jaar weer duizenden bezoekers.

J.P. van Eesteren stelde drie grote projecten open voor het publiek, namelijk de protonenkliniek HollandPTC in Delft, het radiotherapiecentrum bij Antoniushoeve in Leidschendam en de woontorens Boston & Seattle op de Wilhelminapier in Rotterdam. In Groningen stelde Koopmans Bouwgroep de Energy Academy Europe open voor publiek. Synchroon, Mobilis, Voorbij Prefab en Koopmans Bouwgroep organiseerden samen met Boskalis en de gemeente Harderwijk rondleidingen door Waterfront.

Ook bij andere gelegenheden kan het publiek kennismaken met TBI. Zo mochten bij de opening van de Centrale As ondernemers en inwoners van Noordoost-Friesland een echte handelsroute van de weg maken. De opbrengsten van die dag gingen naar Stichting Leergeld. Leerlingen van een basisschool in Vlaardingen brachten een bezoek aan de bouwplaats van Vlaardings Geluk. Daar kregen ze de kans om te zien wat er zich op de bouwplaats van ERA Contour allemaal afspeelt.

Terug
naar boven