Maatschappij - Verantwoordelijk en betrokken ondernemen

Maatschappelijk betrokken ondernemen

TBI wil naast de professionele dienstverlening een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. We willen bekend staan als een maatschappelijk actieve en betrokken onderneming. Een onderneming die maatschappelijke initiatieven ondersteunt én initieert.

Habitat for humanity

TBI is sinds 2014 partner van Habitat for Humanity. Habitat bouwt aan een wereld waarin iedereen een veilig (t)huis heeft. Via zogenaamde bouwreizen hebben elf medewerkers van TBI in 2016 zowel fysiek als financieel bijgedragen aan de bouw van woningen in Vietnam. Ook in 2017 krijgen medewerkers van TBI weer de mogelijkheid zich middels een bouwreis naar Cambodja voor hetzelfde doel in te zetten.

Maatschappelijke betrokkenheid

TBI-ondernemingen geven op zeer verschillende manieren uiting aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Dit varieert van het financieel ondersteunen van culturele en sociale initiatieven tot de inzet voor het behoud van nationaal cultuurhistorisch erfgoed. In totaal werd door alle TBI-ondernemingen gezamenlijk ruim € 509.200 besteed aan donaties en sponsoring van maatschappelijke doelen (€ 364.400 in 2015). Daarnaast zetten velen van onze medewerkers zich vrijwillig in voor maatschappelijke projecten en onderwijsactiviteiten.

Zo reden medewerkers van Eekels Technology dit jaar voor de vijfde keer mee in de Ride for the Roses, een fietstocht die wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor het Kankerfonds. Koopmans Bouwgroep deed dit jaar mee aan NLdoet, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Ruim twintig medewerkers gingen voor een dag aan de slag bij de Stichting Twentewens Ambulance in Enschede.

De Trap symbolisch voor TBI

TBI was een van de hoofdsponsors van De Trap. Dit indrukwekkende bouwsel op het stationsplein van Rotterdam maakte deel uit van de culturele manifestatie ‘Rotterdam viert de stad’. Hiermee vierde de stad 75 jaar wederopbouw. De geschiedenis van TBI is sterk verbonden met de wederopbouw. Veel markante gebouwen in de stad zijn door ons gerealiseerd.

Social return

Ook in 2016 heeft TBI leer- en ervaringsplaatsen aangeboden. De meerderheid van de TBI-ondernemingen is hiervoor aangesloten bij Fundeon (Bouw) en/of Kenteq (Technologie). In totaal boden de TBI-ondernemingen ruim 293 ervarings- en leerplaatsen aan (2015: 201). Daarnaast werden 22 arbeidsplaatsen ingevuld in het kader van social return (2015: 26).

STICHTING STUDIEFONDS

Stichting Studiefonds TBI bevordert scholing, studie en vorming van kinderen van alle medewerkers van de TBI-ondernemingen door school- en studietoelagen te verstrekken aan kinderen die na het basisonderwijs een opleiding willen volgen. Voor het cursusjaar 2015/2016 zijn weer meer dan 2.600 aanvragen voor studiebeurzen ontvangen waarvan er zo’n 2.350 zijn toegezegd.

BouwAkademie biedt mensen een kans

Recycle-bouwmarkt Buurman, VORM en ERA Contour zullen samen de BouwAkademie opzetten. Mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt kunnen hier straks leren hoe ze van bouwmaterialen mooie producten kunnen maken. De bouwondernemingen leveren hiervoor de bouwmaterialen. Alle deelnemers worden intensief begeleid en zo voorbereid op een (re-)integratie in de arbeidsmarkt.

Terug
naar boven